Časť vín ročníku 2016 bude špecifická tým, že budú vyzrievať v dubových 600l sudoch. K tejto technológií výroby vína sme sa rozhodli vrátiť preto, lebo sme presvedčení o tom, že vďaka pórovitosti dreva, následnej mikrooxidácií a polymerizácií tanínov,   vzniknú lahodné, predýchané, elegantné vína, s jemnou trieslovinkou. Naše sudy sú vyrobené rukami šikovného moravského sudára z valašského dubu. V sudoch by sme chceli školiť hlavne červené vína no, v jednom sude už prebieha náš malý experiment cuveé Chardonnay + Pinot blanc, ktorý pochádza z panenskej úrody z nášho vinohradu. Vína budú v sude vyzrievať minimálne jeden rok do následného vinobrania a my sa už teraz nevieme dočkať výsledku.

Tel: +421 915 304 993
Email: vinosabo@vinosabo.sk
Šteruská 21,
922 03 Vrbové